artikel

Svar på interpellation angående planerade hyresrätter

Mycket riktigt planerar Öckerö Bostads AB att bygga 68 lägenheter under perioden 2015 till 2016. De 20 lägenheterna på Sandlyckan produceras med upplåtelseformen bostadsrätt, med mestadels treor och fyror. Kärnverksamhet och målsättning är alltid att erbjuda hyresrätter men det blir tyvärr inte möjligt att sätta rimliga hyror för hyresrätter. Detta beror på en kombination av markpriset och det låga antalet lägenheter som detaljplanen tillåter i området. Målsättningen är att exploatera fastigheten och låta projektet underlätta finansieringen av kommande produktion av hyreslägenheter. Lägenheterna på Sandlyckan kommer i första hand att erbjudas i bolagets bostadskö, sedan i kommunens tomtkö för att slutligen erbjudas till allmänheten.
På Heinövallen är planen att uppföra tre punkthus om tre våningar, mestadels tvåor och treor, samt en så kallad indragen fjärde våning. Området kommer att rymma 48 hyreslägenheter varav åtta skall erbjudas Socialförvaltningen i form av LSS-boende. Anbuden utvärderas just nu, och avsikten är att inom kort gå in i projekteringsfas med utvald entreprenör.
Målsättningen är att åren 2017 till 2020 producera 80 till 100 lägenheter. Inga beslut finns framme ännu, men bl.a. ”Spindeln” på Hönö och ”Minnessten” på Öckerö är fokusområden. Projekten är än så länge i detaljplanefas.
Med vänliga hälsningar
Arne Lernhag
Ordförande Kommunstyrelsen
Öckerö kommun

Dela den här sidan:

Kopiera länk